Adobes datainnbrudd mer omfattende enn antatt

Datainnbruddet hos IT-selskapet Adobe for en måned siden viser seg å være langt større enn først antatt. Hackerne har trolig fått med seg datainformasjon fra 38 millioner kundekontoer.

Oslo 20120125.Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Øijord, Thomas Winje

Det opplyser selskapet selv tirsdag og legger til at hackerne også har stjålet sikkerhetskoden til fotoredigeringsprogrammet Photoshop, som brukes av svært mange fotografer, både profesjonelle og amatører.Hackerne har også fått tak i kredittkortinformasjon og andre dataopplysninger fra 3 millioner kundekontoer.Adobe oppdaget selv innbruddet 3. oktober. Hackerne skal ha skaffet seg tilgang til et ukjent antall av Adobes id'er og krypterte passord som var lagret i en separat database. (©NTB)