- Bjørn Kjos burde vært innkalt på teppet, mener Rødt-lederen

- Bjørn Kjos angriper ytringsfriheten til de ansatte ved å holde på sånn som dette, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Bjørn Kjos - Foto: Scanpix
Næringsliv

Finansavisen skriver mandag at fagforeningstoppen Roger Handeland i Norwegian er innkalt til oppsigelsessamtale i ettermiddag etter et intervju han ga i avisen om flymodellen Dreamliner i september.Handeland er innkalt til samtaler etter arbeidsmiljølovens paragraf 15.1, som har tittelen «Drøfting før beslutning om oppsigelse».- Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, sa han blant annet i intervjuet.Handeland sier til Finansavisen at han er hovedtillitsvalgt og at han ikke har gjort annet enn å uttale seg på vegne av samtlige flyteknikere i Norge.Saken har fått Rødt-leder Bjørnar Moxnes til å se rødt.- Bjørn Kjos angriper ytringsfriheten til de ansatte ved å holde på sånn som dette. I et demokrati kan vi ikke ha det sånn. Norwegian kan ikke gi en tillitsvalgt sparken fordi han har uttalt seg kritisk til en avis. Jeg håper Kjos innser dette og avlyser møtet, sier Moxnes i en e-post til Finansavisen.Han sier at man stadig oftere ser at arbeidsgivere setter ytringsfriheten under press. Moxnes mener arbeidsgivere ikke har rett til å prøve å kneble ytringer som er uønskede, uheldige eller ubehagelige.- Dessuten gir jo Handeland opplysninger som ikke bare er interessante for aksjonærene i Norwegian eller internt i selskapet, men som er interessante for alle som vurderer å fly med selskapet. I verste fall kan det gå på sikkerheten løs om de ansatte ikke tør å uttale seg kritisk i mediene, sier Rødt-lederenMoxnes mener det egentlig ikke er Handeland som burde inn på teppet, men Bjørn Kjos.- Det er inngrep i ytringsfriheten som må begrunnes, ikke omvendt, sier han.HegnarOnline har ikke lykkes i å få en kommentar fra Norwegian.

Nyheter
Næringsliv