Mattilsynet mistenker syk laks i Lofoten

Mattilsynet mistenker Infeksiøs lakseanemi (ILA) på to lokaliteter i Vestvågøy kommune i Nordland.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Mattilsynet mistenker Infeksiøs lakseanemi (ILA) ved sjølokalitetene 32737 Heldalen og 11205 Oterholmen I i Vestvågøy kommune i Nordland.Det skriver tilsynet på sine hjemmesider mandag.Lokalitetene er pålagt restriksjoner som blant annet med forbud mot flytting av fisk uten særskilt tillatelse. Kontrollområde er allerede etablert.Lokalitetene drives av Lofoten Sjøprodukter AS (og Lofoten Salmon AS).- For å forhindre smittespredning er lokalitetene pålagt restriksjoner blant annet med forbud mot flytting av fisk uten særskilt tillatelse. Dessuten er alle involverte aktører i det aktuelle området varslet, sier seniorinspektør Fredrik Follesdal Venold ved distriktskontoret for Lofoten.Mistanken om ILA ble meldt av Fiskehelsetjenesten til Mattilsynet 25. oktober.Les mer her. Følg HegnarOnline på Facebook her!