Nav-prosjekt til 3,3 milliarder stanset

Arbeids- og velferdsdirektoratet (Nav) besluttet fredag å stoppe IT-programmet som skal modernisere etaten.

NAV - Foto - Scanpix

Programmet har opprinnelig en ramme på 3,3 milliarder kroner fram til 2018.« ... prosjektorganisasjonen i moderniseringsprogrammet dimensjoneres ned med umiddelbar virkning», heter det i en melding som kommunikasjonsstaben har sendt til Teknisk Ukeblad.Ifølge ukebladet kom de første signalene tidligere i høst om at programmet ikke fungerte som det skulle.Steria avventerIT-moderniseringen i Nav er organisert ved at etaten selv har regien på programmet, mens spesialkompetanse hentes inn fra eksterne leverandører gjennom rammeavtaler. Nav-direktør Ingunn Midttun Godal har sagt at arbeidet har vist seg å være mer komplekst enn ventet.IT-selskapet Steria er blant de største leverandørene til programmet og har mange medarbeidere hos Nav.- Vi skal snakke med Nav om den situasjonen som har oppstått. Og det må vi få gjøre før vi kan komme med reaksjoner offentlig, sier markedsdirektør Anders Lindgren.- Voksen beslutningDirektoratet for forvaltning og IKT (Difi) ble orientert om beslutningen fredag. Avdelingsdirektør Tone Bringedal mener Nav har tatt en voksen beslutning.- Dette er en krevende beslutning å ta når det omfatter så mange mennesker. Når man sitter på et stort gjennomføringsansvar og begynner å kjenne at man ikke jobber på rett måte, er det ansvarlig å ta en pust i bakken. Både forskning og erfaring viser at man heller har for vane å gå for langt før man stopper, sier Bringedal.Avdelingsdirektøren tror Nav selv har best kompetanse på å finne veien videre.- Derimot er vi interessert i senere å få detaljer om hva de har lært av dette, sier hun. (©NTB)