Norge solgte våpen for milliarder

Norge eksporterte forsvarsmateriell for rundt 3,9 milliarder kroner i fjor, en økning på 8 prosent fra året før.

Raketten Hawk XXI - bilde fra Kongsberg.com
Næringsliv

Av dette utgjorde våpen og ammunisjon 3,3 milliarder.Kundene er hovedsakelig Norges allierte og andre europeiske land, opplyser Utenriksdepartementet.- Norske forsvarsbedrifter må ha gode og forutsigbare rammevilkår. De er viktige verdiskapere og teknologidrivere. Regjeringen ønsker å legge til rette for fortsatt eksport gjennom et strengt og tydelig regelverk, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).UD har skjerpet inn på reglene, blant annet når det gjelder vurderingen av risiko for at forsvarsmateriellet kan bli brukt i intern undertrykking i det aktuelle mottakerlandet. 18 eksportører fikk i fjor avslag på sine søknader om eksportlisens, ifølge meldingen om eksport av forsvarsmateriell som ble lagt fram for Stortinget fredag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv