Norsk Luftambulanse vant dansk anbud

Norsk Luftambulanse har vunnet anbudskonkurransen om drift av den landsdekkende legehelikoptertjenesten i Danmark.

Foto: Scanpix

De fem regionene har valgt Norsk Luftambulanse A/S som leverandør av de tre lands- og døgndekkende akuttlegehelikoptre, skriver Region Midtjylland.«Regionene hadde sju tilbud å velge mellom, men i oppløpet var det løsningen fra det erfarne norske helikopterselskapet, Norsk Luftambulanse A/S, som hevdet seg framfor de andre,» heter det i omtalen av saken.Det norske helikopterselskapet kom best ut etter en samlet vurdering av kvalitet, økonomi og driftssikkerhet og utmerker seg i særlig grad når det gjelder oppstartsplaner, flysikkerhet og utviklingsmuligheter, ifølge region Midtjylland.Norsk Luftambulanse begynte sine flyginger i 1978 og har lang erfaring med å drive akuttlegehelikoptre i Norge. I dag flyr selskapet åtte av Norges elleve akuttlegehelikopterordninger. (©NTB)