Opera innfrir - på driften

Opera var ventet å øke inntjeningen 50 prosent i 3. kvartal. Her er fasiten.

Lars Boilesen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Opera Software melder om et resultat etter skatt på 1,3 millioner dollar i 3. kvartal 2013, mot 6,5 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 10 millioner dollar.Resultatet før skatt ble 3,8 millioner dollar, sammenlignet med 9,9 millioner dollar året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 15 millioner dollar.Driftsresultatet ble 15,6 millioner dollar, mot 13,7 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 16 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 75,5 millioner dollar, sammenlignet med 56,4 millioner dollar i 3. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 76 millioner dollar.Her er rapporten og presentasjonen.Opera har steget 135 prosent på Oslo Børs hittil i år, og 109 prosent det siste året.Følg HegnarOnline på Facebook her!