Q-Free på shopping i Serbia

- Den politiske risikoen er betydelig mindre, sier Q-Free-sjefen.

Øyvind Isaksen. Foto: Finansavisen
Næringsliv

Q-Free har signert avtale om oppkjøp av det serbiske selskapet ELCOM for 1,3 millioner euro.Det går frem av en børsmelding torsdag.Kjøpet er et ledd i selskapets satsning innen det nye forretningsområdet Advanced Transportation Management Systems (ATMS), og etterfølger en investering på én million dollar for 10 prosent eierskap i det amerikanske selskapet Intelight.ELCOM har en produktportefølje som blant annet omfatter trafikksentraler og styreapparater for trafikklys, LED gatebelysning, og systemløsninger for ulike trafikkontroll-applikasjoner basert på egne og andres produkter.For 2013 forventes selskapet å oppnå en omsetning på ca. én million euro, med rundt 10 prosent driftsmargin.ELCOM vil konsolideres inn i regnskapet til Q-Free fra og med 4. kvartal 2013.- Sammenlignet med veiprising er ATMS-markedet betydelig mindre beheftet med politisk risiko, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free blant annet.Hele meldingen her.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs