Rigget for oppgang i tørrbulk

CEO Jens Ismar i Western Bulk tror på bedre tørrlastrater i 2014 enn i 2013. Men selskapet har tjent penger i både oppgang- og nedgangstider

Western Bulk søker om notering på Oslo Børs. Konsernsjef Jens Ismar Eivind Yggeseth / Eivind Yggeseth

CEO Jens Ismar i Western Bulk var gjest i Økonominyhetene på HegnarTV.Selskapet som driver tradingorientert eierskap, enten ved å leie inn skip på lange kontrakter med kjøpsopsjoner eller ved å leie inn skip og matche disse med fraktkontrakter, har tjent penger mens resten av rederiene har blødd. Da tørrbulkmarkedet kollapset i 2008, fikk selskapet et av de beste kvartalsresultatene de har hatt de senere årene.- Vi ønsker oss volatile markeder, sa Ismar som så som en av sine aller viktigste jobber å passer på at de sju relativt uavhengige underavdelingene i Western Bulk har rett folk på rett plass, for å klare å skumme fløten på verdenshavene.Ismar trakk frem selskapets risikostyring både på posisjoner og motpart som en av nøklene til de gode resultatene.Økonominyhetene fikk også en oppdatering på DNB-porteføljen. Her byttet aksjestrateg Kristian Tunaal ut Wilh. Wilhelmsen med RCL.- Etter forrige ukes rapport tok vi kursmålet i RCL opp fra NOK 260 til NOK 280 pr aksje og beholdt kjøpsanbefalingen. Samtidig ser vi at verdsettelsen av konkurrenten Carnival basert på multipler er blitt betydelige høyere ettersom estimatene her er blitt justert ned. Både de i hovedsak selskapsspesifikke begrunnelsene for reduserte estimater i Carnival og differansen i verdsettelsesnivået gjør at RCL fortsatt fremstår som attraktiv på tross løftet etter Q3-rapporten, sa Tunaal.Chartene til dagens tekniske analyser av Bakkafrost og Opera finner du på våre Facebook-sider.Trygve Hegnar oppsummerte høydepunktene på Oslo Børs der Rec Solar nok en dag markerte seg på vinnerlisten.