Skal bygge sykehus til 1 milliard kroner på Gardermoen

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) vedtok lørdag å bygge et nytt sykehus til en 1 milliard kroner på Gardermoen.

Peter Groth, Adm. dir. Aspelin Ramm. Ivan Kverme / Ivan Kverme/FA
Næringsliv

Det nye sykehuset på 31.000 kvadratmeter og med kapasitet for 257 pasienter vil erstatte foreningens to eksisterende klinikker, Glitreklinikken for lungesyke og Feiringklinikken for hjertesyke.Det er vært stor intern motstand mot nedleggelsen av dagens klinikker i LHL, men et stort flertall endte med å stemme for planene lørdag, opplyser organisasjonen etter vedtaket.Aksjonsgruppen Bevar Feiringklinikken har jobbet for å unngå å legge ned klinikken, og reagerer negativt på vedtaket som ble gjort av LHL.«LHL legger ned det som i undersøkelser er Norges to beste sykehus, og satser på et høyst usikkert prosjekt på Jessheim» heter det i en pressemelding fra aksjonsgruppen, som også konkluderer med at det nå ikke lenger er behov for aksjonsgruppa.«Vårt engasjement som aksjonsgruppe stopper her. Men prosjektet mangler fremdeles holdbare kostnadskalkyler, og vi tror kostnadene vil bli betydelig større enn det som lå til grunn for avstemmingen. Derfor kan vi ikke med sikkerhet si at sykehuset blir bygd, tross resultatet på landsmøtet», heter det i pressemeldingen.Aspelin Ramm samarbeider med den tidligere alpinisten Ole Kristian Furuseth og broren og Paal-Mogens Furuseth, og de har engasjert arkitektfirmaet Nordic Office of Architecture, mens LHL skal leie lokalene. Byggestart er satt til 2015 og sykehuset skal stå klart i 2017.Sykehuset blir på 31 000 kvadratmeter, og skal inneholde 13 operasjonssaler og andre spesialistrom, 35 poliklinikkrom, 116 kontorer og 237 ordinære sengeplasser.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv