Telenor-aksjen knuser gamle rekorder

- Det er ingen tvil om at Telenor er en av teleselskapene som har gjort det best i europeisk sammenheng, sier analytiker

Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

Telenor-aksjen nådde ny all time high på 152,20 kroner per aksje mandag. Sluttnoteringen lyder på 150,90 kroner, noe som priser selskapet til 228,9 milliarder kroner. Bare Statoil er mer verdt på Oslo Børs (450,6 milliarder kroner).- Det er ingen tvil om at Telenor er en av teleselskapene som har gjort det best i europeisk sammenheng, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til DN.Hittil i år har Telenor-aksjen steget med 34 prosent, mens en referanseindeks bestående av 23 europeiske teleselskaper har steget med 28 prosent i samme periode.- Selv med utfordringene Telenor har hatt i India, er det en oppfatning av at selskapet vokser mer enn snittet. Vi har også sett gjennom året at investorene er villige til å betale høyere priser enn tidligere, og verdsettelsen av Telenor har vært høyere enn veksten i inntjeningen, sier Torgersen til avisen.