Telenor-sjef skal lede 800 mobiloperatører

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (59) er valgt til styreleder for GSMA. Organisasjonen representerer nær 800 av verdens mobiloperatører.

Jon Fredrik Baksaas - Foto: Scanpix

Baksaas erstatter Franco Bernabé og er av GSMA valgt til å være styreleder for resten av det nåværende styrets funksjonsperiode og ut neste år.Som styreleder skal Baksaas føre tilsyn med organisasjonens strategiske retning.- Jeg ser fram til å arbeide tett med resten av styret, GSMA-ledelsen og hele vår medlemsmasse for å fremme viktige industrisaker, sier Baksaas.Han legger til at det er svært inspirerende å arbeide i en industri som påvirker folk og samfunn.- Å knytte enda flere til mobilt internett er en topp prioritet, og GSMA vil derfor fortsette sitt fokus på den fremtidige utviklingen av våre nettverk, bruken av sikre og samvirkende nye tjenester, og være talerør for industriens behov overfor regjeringer og regulatoriske myndigheter, sier Baksaas.I tillegg til nær 800 av verdens mobiloperatører, representerer GSMA 250 selskaper som er tilknyttet mobiltelefonindustrien og andre relaterte sektorer innen programvare og utstyr. (©NTB)