Tjener godt på unges gjeld

Inkassogjelden i Norge er rekordhøy. Det tjener innkreverne gode penger på.

Jon Harald Nordbrekken. Eivind Yggeseth/Finansavisen / Eivind Yggeseth/Finansavisen

Aldri før har landets inkassobyråer mottatt flere inkassosaker enn nå, skriver DN.I årets første halvår ble 3,3 millioner nye saker registrert, og nordmenn skylder totalt 66,8 milliarder kroner til de rundt 100 selskapene i Norge som driver med innkrevning.En av de som tjener godt på utviklingen er Jon Harald Nordbrekkens B2Holding, skriver DN. Selskapet er det tredje inkassobyrået han har startet fra grunnen på 16 år.- Jeg er veldig glad for at jeg ikke er ung i dag og skal inn i boligmarkedet. Jeg tenker på alle som ikke har ressurssterke foreldre. Det har blitt et mye hardere og tøffere samfunn, sier Nordbrekken til DN.Han forteller at forretningen går ut på å løse floker som har oppstått, og at selskapet kjøper helt eller delvis misligholdte lån av bankene.- Vi kan ikke sørge for at folk evner å gjøre opp for seg, men vi kan sørge for at de får strukturert ting slik at de klarer å forholde seg til sin gjeld.B2Holding hentet nylig inn 210 millioner kroner, og selskapet prises dermed til oppunder 600 millioner kroner. Nordbrekkens eierskap prises til 94 millioner kroner, og han har i tillgg tjent 315 millioner kroner på sine tidligere gründerbedrifter. Han er blant annet inne på eiersiden i Bank2.