Viggo Helge Amundsen må i fengsel

Viggo Helge Amundsen er dømt til tre år og ti måneders utbetinget fengsel etter at han ikke oppga gevinst fra salg av aksjer.

Foto: Scanpix

Viggo Helge Amundsen (69) er dømt til tre år og ti måneders utbetinget fengsel for ikke å ha oppgitt 28 millioner i gevinst fra salg av aksjer, skriver DN.Amundsen er gründer av World Water Ways (WWW), som skulle selge ferskvann fra Iran til Kuwait. Selskapet begjærte oppbud i 2010. Arne Blystad og avdøde Petter C.G. Sundt var blant investorene i WWW.Av dommen fra Follo tingrett fremgår det at Amundsen lot være å oppgi 28 millioner kroner i gevinst fra salg av WWW-aksjer i perioden 2002-2009.- Dommen kan synes streng, men det skal den være når det er snakk om et såpass grovt skattesvik som her, sier politiadvokat Tor Anders Persen til avisen.