- Aldri mer OL på NRK

Professor Harry Arne Solberg tror NRK har mistet OL for godt, og mener statskanalen bør prioritere andre ting.

Faksimile Finansavisen 18/12 2013
Næringsliv

- Nei, jeg tror ikke OL kommer tilbake på NRK. Jeg håper heller ikke det. Det er tullete at NRK skal bruke penger på dette, sier professor i samfunnsøkonomi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Harry Arne Solberg, til Finansavisen i dag.Andre bør ta regningenProfessoren og spesialisten på sportsøkonomi mener TV-rettighetene til de store idrettsarrangementene er blitt så dyre at de kommersielle kanalene bør ta seg av den regningen.- Folk får OL uansett, og slike arrangementer vil alltid bli sendt fordi det er profitabelt for de kommersielle kanalene, mener Solberg.Rettighetene til vinter-OL i Russland og sommer-OL i Brasil skal ha kostet TV2 til sammen omtrent 150 millioner kroner. Påtoppen kommer produksjonskostnadene.- At OL går på andre kanaler enn NRK vil bare være et nytt steg i utviklingen vi har sett hos allmennkringkasterne de siste 15 årene. De taper på skanse etter skanse når det gjelder sport, sier Solberg til Finansavisen.Politikk og idrettFra politisk hold er det de siste årene jobbet for å sikre de store mesterskapene på riksdekkende kanaler. Enten de er kommersielle eller reklamefrie. Kulturdepartementet har satt opp en liste med arrangementer de mener har stor nasjonal interesse i Norge, og som skal sikres bred dekning. Denne listen vurderes nå av ESA.- Det vil garantere at folk flest får sett dette på TV. NRK har ingen muligheter til å tjene penger på OL, og da må de redusere på andre aktiviteter. NRK trenger ikke sende sirkus. Gullrekka på fredager og Lørdagsrevyen står like sterkt i det norske folk uten sporten, uttaler professor Solberg til avisen.

Nyheter
Næringsliv