Beste boligtall fra USA på 24 år - drar Fed i bremsen?

Boligbyggingen i USA stiger kraftig.

Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo
Næringsliv

Den amerikanske boligbyggingen steg hele 22,7 prosent til en sesongjustert årstakt på 1.091.000 enheter i november.Boligbyggingen er dermed på det høyeste siden februar 2008.Oppgangen på månedsbasis er ifølge Reuters den største siden januar 1990.Det var ifølge vår makrokalender ventet en årstakt på 950.000 igangsatte boliger.Antallet nye boligbyggingstillatelser falt til en årstakt på 1.010.000 enheter, ned fra ikke-reviderte 1.034.000 enheter måneden før.Konsensus lå her på 990.000 nye byggetillatelser.Nyhetsbyrået spekulerer nå i at dette sterke signalet om bedring av boligmarkedet gir Federal Reserve ammunisjon til å starte nedtrappingen av pengetrykkingen nå eller i januar.Om nedtrappingen kommer nå, blir kjent i en kunngjøring senere i dag.Et flertall av økonomer tror Fed venter til mars, men oppmuntrende nøkkeltall fra både USA og andre land kan øke sjansene for at nedtrappingen starter før.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv