Det blir dårlig vær i hele landet på julaften

Det blir ikke hvit jul i størsteparten av Norge.

Lindesnes. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.
Næringsliv

Mye nedbør, storm og høye temperaturer gir en våt og stormfull julaften. Dårligst blir været på Østlandet, mens Nord-Norge slipper litt billigere unna.- Det ligger et kraftig lavtrykk nord for Skottland, og det fører til mye vind i hele landet. Det blir liten storm på kysten og i fjellet på Vestlandet og Østlandet. Det blir også en del vind nord for Stad, men ikke like mye, sier statsmeteorolog Marianne Foss til NTB.Hun sier at det ikke blir ekstremvær, men at Meteorologisk institutt vil sende ut en del OBS-varsler.- Det blir lokalt veldig sterk vind og mye nedbør, sier Foss.Det blir mye nedbør i hele Sør-Norge, mens i Nord-Norge blir det mindre regn. Mest nedbør blir det i Rogaland og Agder, der det er ventet omkring 50 millimeter. Det er varslet regn og snø fra kvelden mandag og gjennom dagen på julaften.- Temperaturen vil stige utover dagen, og det blir plussgrader i nesten hele landet sør for Stad og Dovre. Nedbøren vil komme som regn under cirka 1.000 meter sør for Nordland. I nordlige deler av Nordland og i Troms og Finnmark vil det være sludd og snø, legger Foss til. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv