EU har satt fiskekvotene for 2014

EUs fiskeriministre er enige om neste års fiskekvoter, men forhandlingene med Norge gjenstår.

Næringsliv

Ministrene ble enige tirsdag kveld, og EU-kommissær Maria Damanaki mener kvotevedtaket er i tråd med EUs fiskerireform for bærekraftig fiske.Forhandlingene om kvotene for havområdene EU deler med Norge i Nordsjøen, gjenstår. De forhandlingene er utsatt til nyåret mens Norge og EU jobber for en enighet om makrellfisket.- Kvotene vi deler med Norge, har vi satt foreløpig. De gir oss et utgangspunkt for gode forhandlinger om disse bestandenes bærekraft, sa Damanaki sent tirsdag kveld.Ett av punktene som tradisjonelt kompliserer disse forhandlingene, er en ordning med bytte av kvoter. Norge tilbyr EU torskekvoter som kompenseres med kvoter til norske fiskere i Unionens farvann.

Nyheter
Næringsliv