Flere trafikkulykker, men fin flyt i førjulstrafikken

Juletrafikken fredag var preget av glatt føre og ulykker, de fleste mindre kollisjoner. På Oslo S fikk de mange reisende oppleve gospelmusikk på årets travleste dag.

Juletrafikken ut av Oslo. NTB Scanpix
Næringsliv

For åttende gang bød NSB på konsert med Oslo Gospel Choir.- Det har blitt en tradisjon at NSB ønsker sine kunder god jul med en konsert her på Oslo S, sier konsernsjef Geir Isaksen.NSB har 24.000 ekstra plasser på togene i jula, i tillegg til at Nettbuss Express har 10.000 ekstraplasser.Glatt føreGlatt føre preget biltrafikken sør i landet fredag. I Vennesla i Vest-Agder ble en eldre kvinne påkjørt i et lyskryss. Ifølge Fædrelandsvennen ble hun slept om lag fem meter bortover under bilen, før hun ble liggende fastklemt. Kvinnen er ikke livstruende skadd. Bilføreren har fått førerkortet beslaglagt.Fire biler var innblandet i to ulykker på E18 ved Gjerstad i Aust-Agder. Flere biler har snurret på det glatte føret, men det er kun snakk om lettere personskader, melder NRK.Ølbil fikk stansI Oslo stanset trafikken opp i rundkjøringen ved Svartdalstunnelen. Grunnen var at en tankbil med øl hadde stoppet opp. Politiet klarte først ikke å finne føreren, men fikk tauet lastebilen vekk slik at trafikken kunne går som normalt. Ifølge politiets operasjonssentral hadde sjåføren gått for å skaffe diesel.Politiet i Østfold melder om glatte veier i indre deler av fylket, og de oppfordrer folk til å kjøre forsiktig. Også andre steder på Østlandet rapporteres det om vanskelige kjøreforhold og flere ulykker.Flytrafikken så ut til å gå stort sett som normalt fredag kveld. Ved Oslo lufthavn var noen av avgangene forsinket - med alt fra 15 minutter til over én time. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv