Idar Vollvik vil bygge et Ikea

Idar Vollvik surret bort en milliard på børsen og har ødelagt ethvert rykte blant investorer. Nå vil han bygge en handelskjempe uten tilgang på kapital.

Idar Vollvik. Foto: Finansavisen
Næringsliv

Fortsatt er det en og annen bemidlet gründer som av sympati eller ren naivitet satser penger på Vollvik, skriver Finansavisen i dag.Sist ute var Fredrik Astrup som satset 22 millioner på at Vollvik skulle bygge teleimperium i Thailand. Pengene ble i stedet brukt på å salg av parkdresser og Hardangerbestikk fra et lagerlokale i Bergen.Slutt på snille investorer? Adolfsen-brødrene gjorde det da kemneren vred armen til Vollvik, og kremmerne Sten Arve Andersen og Harald Torlei Lavik gikk inn med noen millioner i sommer.De store pengene til å finansiere en gigantisk nettbutikk synes fjerne for Vollvik. Derfor har han snekret sammen et konsept der han står for kjøpesenteret, mens leverandørene finansierer varene. Resultatet er null kapitalbehov og garantert fortjeneste.- Om vi får overskudd i år? Nei, nei, nei. Men vi får et forsvinnende lite underskudd. Bare 10 millioner kroner, sier han i et intervju i Finansavisen i dag.- Vi får enormt mange produkter i 2014 og positiv drift, legger han til.Vil bygge et Ikea Han har allerede mange produkter. Parkdresser, tannbørster, snøfresere, bunader og gyngehester.- Jeg skal bygge et nytt Ikea der kundene kan plukke varer direkte hos oss. Der vil vi ha lager på en del av arealet, mens kundene plukker på resten.- Og det skal gi overskudd neste år?- Ja, absolutt, hevder Idar Vollvik overfor Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv