Kan ha tapt 40 millioner kroner

Skogbruket har tapt anslagsvis 40 millioner kroner etter at fem stormer har ødelagt omtrent 400.000 kubikkmeter skog den siste måneden.

Foto: Scanpix
Næringsliv

- Det har aldri før vært så mange stormer på så kort tid, sier Inge Fjalestad, administrerende direktør i Skogbrand Forsikringsselskap Gjensidig til Nationen.Selskapet har mottatt 296 skademeldinger etter de fem stormene som har herjet Norge de siste ukene. Skadene sprer seg over 14 fylker, men Nord-Trøndelag var hardest rammet av uværet.I november førte stormen Hilde alene til 172 skademeldinger, et tall som forsikringsselskapet tror vil stige til rundt 250. Så kom det tre mindre stormer, før Ivar slo til den 12. desember.De innmeldte skadene gjelder 150.000 kubikkmeter skog. Fjalestad anslår at rundt 400.000 kubikkmeter skog er ødelagt av uværet når uforsikret skog regnes med.

Nyheter
Næringsliv