Mener de ikke får overvåke grensen nok

Alt i oktober hadde Andøya Flystasjon nådd grensen for Orion-overvåking. - Overtidsnekt betyr dårligere kontroll over russergrensen, advarer de tillitsvalgte.

Ine Marie Eriksen Søreide. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Næringsliv

VG skriver at de tillitsvalgte på flystasjonen tar opp problemet i et brev til forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Orion-fly brukes for å overvåke norsk suverenitet langs havgrensen mot Russland.Men allerede i oktober hadde Andøya Flystasjon nådd taket på 1.800 timer med Orion-overvåking. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter overfor VG at Andøya siden da har måttet si nei til oppdrag.- Orion-flyene er en av de viktigste sensorene som vi må ha for å ha full forståelse av situasjonsbildet langs kysten, og det situasjonsbildet er alfa og omega for vårt oppdrag. Det er en forståelse som FOH skal ha til enhver tid, og der Orion-flyene er en meget viktig brikke, sier oberstløytnant Ivar Moen fra FOH til avisa.Forsvarsministeren svarer de tillitsvalgte at stram budsjettstyring er nødvendig og at målrettet prioritering «vil også være en del av virkeligheten i årene som kommer». (©NTB)

Nyheter
Næringsliv