Norge leter etter vafler, omverdenen søker på Mandela

Oppskrift på vafler og spørsmål om hvorfor man hikker, topper listene over hva nordmenn har vært mest opptatt av i 2013. Internasjonalt er det derimot Nelson Mandela folk har ønsket å lære mer om, ifølge tall fra Google.

Google-skilt
Næringsliv

Google la tirsdag fram Zeitgeist 2013, en oversikt over nordmenns internettsøk. I politikerkategorien er det finansminister Siv Jensen (Frp) som topper listen. Stortingsvalget preger deler av den norske topplisten. Nordmenn har blant annet spurt søkemotoren hvorfor man skal stemme.Mange har også spurt «hvem er jeg» og «hvem er du». Kvinner topper de ti mest etterspurte bloggene. Fotballfrue Caroline Berg Eriksen ligger øverst. Sjakkgeni Magnus Carlsen kaprer andreplass på listen over idrettsutøvere, kun slått av Petter Northug.Nordmenn har også brukt søkemotoren til å få svar på hva klokka er, hvordan skrive CV og jobbsøknad. Flere ønsker å vite hvordan de steker biff enn hvordan de kan bli gravide. Urovekkende mange lurer også på hvordan de skal koke egg. Oppskrift på vaffelrøre topper matkategorien.Justin Bieber er artisten flest nordmenn leter etter på nettet. «Game of thrones» topper listen over de mest søkte TV-programmene.Internasjonalt er det derimot avdøde Nelson Mandela som har havnet høyest på søkelistene. «The fast and the furious»-skuespilleren Paul Walker, som omkom i en bilulykke i forrige måned, havner på plassen bak Mandela. Deretter følger Apples mobiltelefon iPhone 5s. «Harlem Shake»-fenomenet på YouTube ligger også på den globale topp-ti-listen. Her hjemme er det derimot fortsatt mange som ikke har fått svar på hva reven sier. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv