Norske kjendiser solgte vin for 100 millioner

Det flyter over av kjendisviner på Vinmonopolet og flere av dem selger veldig godt.

Christer Berens. Iván Kverme/Finansavisen
Næringsliv

En black metal-vokalist, et par stjernekokker, en blomsterhandler, en rapperduo og en prinsessegemal. Stadig flere norske kjendiser stiller seg i kø for å lansere viner der de selv eller navnet deres pryder etiketten, skriver Kapital.Og at flere av vinene er populære er det liten tvil om. 50 viner fra til sammen 17 kjendiser har omsatt for 100 millioner kroner på Vinmonopolet så langt i år.- Jeg er ikke kjendis, men fagmann. Da jeg lanserte min første vin var det ingen som visste hvem jeg var, sier Christer Berens.Men faktum er at Berens er den virkelig store fisken blant celebritetene. Hans ni viner har nemlig solgt for 66.302.877 kroner så langt i år - det tilsvarer 509.477 liter.- Det er veldig bra. Ingen tvil om det. Og det til og med før julehandelen har satt inn for fullt, sier en fornøyd Berens til Kapital.Nærmest etter Berens følger Satyricon-vokalist og vinkjenner Sigurd Wongraven. Hans fem viner har høstet femmere og seksere på terningen, og ifølge Kapitals tall har 117.629 solgte liter gitt en omsetning på 17.957.717 kroner så langt i år.Flere kokker, mer vin Flere kokker gjør seg også markert på salgslistene. Blant annet har Arne Brimis viner omsatt for 7.597.929 kroner i 2013, mens Eyvind Hellstrøm har solgt for 4.806.986 kroner.Ole Martin Alfsen er ifølge Finansavisen nykommer på kjendisvinlisten, men han gjør en meget sterk debut. Hans rødvin OMA Barbera d'Alba 2012 ble lansert på Vinmonopolet i november i år, og den har høstet riktig så gode kritikker. På bare en måned er det solgt 6.300 liter av hans røde italiener.Blomsterkongen Finn Schjølls viner har på sin side solgt for 3.291.686 kroner.- Du vet. Christer Berens er jo proff. Og Wongraven og Brimi lager sabla gode viner. Så at jeg havner bak dem er bare rett og rimelig, sier Schjøll til Kapital.Rosén-vin TV-kjendis og humorist Alex Rosén gjør seg markert med 15.047 solgte liter av sine tre viner, og har omsatt for 2.405.554 kroner.Blant de musserende vinene gjør rapduoen Erik og Kriss det sterkest, men 3.900 solgte liter av Prosecco White gir ifølge Finansavisen ikke mye butikk. Omsetningen er på 650.105 kroner.Av de dårligst solgte vinene totalt sett finner vi to musserende varianter fra Norges St. Tropez-dronning Edna Falao på bunnen. Totalt har disse solgt 169 liter. Bandet Fjorden Baby har heller ikke gjort det veldig sterkt så langt, med et salg på 293 liter, eller 48.953 kroner, av sin Fjorden Baby 2010.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv