Ronnie Biggs er død

Verdens mest kjente togrøver, britiske Ronnie Biggs, er død 84 år gammel.

Togrøveren Ronnie Biggs og sønnen Mike Biggs. AP
Næringsliv

Biggs sovnet inn onsdag morgen etter å ha slitt med dårlig helse i mange år, opplyser hans talskvinne.Ronnie Biggs var medlem av banden som i 1963 stjal 2,6 millioner pund fra et posttog underveis fra Glasgow til London. Han ble pågrepet og dømt til 30 års fengsel, men greide å rømme i 1965.Han flyktet til Australia og deretter videre til Brasil, der han bodde i mange år og levde et utstrakt jetsettliv. På sine eldre dager ønsket han imidlertid å komme hjem, og i 2001 vendte han tilbake til Storbritannia.Vel framme i gamlelandet overga han seg til politiet og ble sendt rett i fengsel for å sone dommen han rømte fra på 1960-tallet. Men i 2009 ble han benådet av daværende innenriksminister Jack Straw og løslatt. Sine siste år tilbrakte han på et pleiehjem.Lokomotivføreren på posttoget ble under ranet slått ned og så alvorlig skadd at han aldri kom seg helt igjen. Det store britiske togrøveriet er senere blitt tema for en lang rekke bøker, filmer og fjernsynsprogrammer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv