Ryanair kutter i rutetilbudet fra Norge

Det blir færre norgesruter fra det irske lavprisselskapet Ryanair neste sommer. Men selskapet ønsker langsiktig vekst i det norske markedet.

Michael O'Leary - Foto: Scanpix
Næringsliv

Årsaken til at rutetilbudet fra Norge kuttes er at selskapet satser andre steder i Europa og bruker kapasiteten der.- Vi har måttet flytte rundt på noe av kapasiteten, og dessverre vil det påvirke et par av rutene på Rygge, sier Ryanairs salgs- og markedsdirektør for Norden, Elina Hakkarainen, til E24.Slik det ser ut nå kan fem flyruter bli kuttet. Ryanairs sommerprogram for 2014 er ikke helt ferdig, men åtte ruter som var i salg i sommer tilbys ikke nå. Ryanair planlegger tre nye ruter fra Rygge, blant annet en ny rute til Bologna.Hakkarainen understreker at selskapet ønsker å skalere opp sin virksomhet i Norge fra neste høst når nye maskiner blir tilgjengelige.- Dette er ikke dramatisk, og det er kun relatert til at vi mangler kapasitet for sommerperioden fram til september. Da får vi nye fly, sier hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv