Så mye stiger boligprisene i januar

Januar pleier å bringe med seg kraftig oppgang i boligprisene, og de siste fem årene viser en snittvekst på over 4 prosent.

Foto: Finansavisen.
Næringsliv

I januar for snart et år siden hoppet boligprisene opp 3,9 prosent. Unormalt lavt tilbud driver som regel boligprisene opp, og selgerene jubler, skriver Finansavisen.Historien har vært den samme de siste årene. I 2012 var prisene opp 4 prosent, mens de i 2011 steg med 4,3 prosent.2010 markerte en litt svakere vekst, men prisene steg likevel med 3,4 prosent. Året før var oppgangen på 4,8 prosent.Men nå kan det bli annerledes, skal vi tro adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.- Mange selgere har ikke vært villige til å justere ned prisene og har trukket boligen ut av markedet. De venter til januar med å legge den ut på nytt. Gjennom denne høsten med prisnedgang, har vi fått et etterslep som vil føre til et unormalt stort tilbud av boliger i januar, sier han til Finansavisen.Halvorsen tror dermed mange av disse boligselgerne vil bli skuffet, og anbefaler ikke å trekke boligen fra markedet før nyttår.Les hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Næringsliv