To tiltalt for økonomisk bedrageri i bakeri

To personer er tiltalt for omfattende økonomisk kriminalitet i tilknytning til en bakeribedrift på Østlandet.

Håndtrykk. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Økokrim og Agder politidistrikt har tatt ut tiltalen som dreier seg om omfattende momsbedrageri, skattesvik, økonomisk utroskap og brudd på regnskapsloven.Blant annet skal de to ha fakturert hverandres selskaper for fiktive tjenester. Noen av disse fakturaene ble betalt og så tilbakeført for å unndra skatt og merverdiavgift. Fakturaene for fiktive tjenester lød på til sammen 37 millioner kroner, ifølge Økokrim.I tillegg overførte de to penger til seg selv uten å betale skatt, ifølge tiltalen. En av de tiltalte skal også ha betalt lønn på 540.000 kroner til sin kone, selv om hun aldri har jobbet for selskapet.Utbyttet de to tiltalte fikk fra skattesvindelen skal være forsøkt hvitvasket gjennom en rekke transaksjoner til kontoer i Norge og utlandet, opplyser Økokrim.

Nyheter
Næringsliv