Tuberkulose doblet i Norge

Antall personer som får tuberkulose er nesten doblet i Norge de siste årene. I 1996 ble det registrert 201 tilfeller, men i fjor var dette økt til 378 tilfeller.

Forsker holder opp plastbeholder - Foto: AP
Næringsliv

Bare 55 av de tuberkulosetilfellene som ble meldt i 2012, gjaldt personer som var født i Norge. Det viser årsstatistikken fra Folkehelseinstituttet.De fleste av dem som utvikler tuberkulosesykdom, er smittet i andre land, men de fleste som blir smittet av tuberkulose blir ikke syke.Forebyggende behandling har økt kraftig de siste årene. I 2012 var det 794 friske personer med tuberkulosesmitte som fikk forebyggende behandling. Til sammenligning var antallet 38 personer i 2001.Behandling for tuberkulose varer i minst i et halvt år med daglig tablettinntak, og kan være en utfordring både for pasientene og helsevesenet, heter det i rapporten «Tuberkulose i Norge 2012».90 prosent av pasientene som ble diagnostisert med tuberkulose i 2011, fullførte behandlingen med godt resultat, ifølge 2012-rapporten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv