Våt og stormfull julaften

Det nærmer seg ekstremvær i store deler av landet på lillejulaften og julaften.

Regnvær i Oslo. Foto: HegnarOnline
Næringsliv

Mye regn, sterk vind og høy vannstand vil gi vanskelig kjøreforhold, særlig i Sør-Norge.Et kraftig lavtrykk og sterk vind fra sørvest hever vannstanden betraktelig rundt om i landet. I fjellene og på kysten av Østlandet vil det kunne blåse opptil storm.- Nedbøren vil begynne som sludd og snø natt til julaften, men innen folk våkner, vil det ha blitt til regn de fleste steder. Mildværet har kommet, og det ventes mye regn og vanskelige kjøreforhold både på fjellet og i store deler av lavlandet. På fjellovergangene vil det trolig bli uframkommelig, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.Uvær og nedbør Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om sterk vind i store deler av Sør-Norge og for høy vannstand i den sørligste delen av landet.Det er ventet kraftig vind også på Vestlandet og i fjellområdene i Møre og Romsdal julaften. I den nordlige delen av landet ventes sterk vind på julaften.Vannstanden i Sør-Norge er ventet å øke mandag morgen, men vil trolig synke fra og med tirsdag.- Vi ber publikum i Sør-Norge, særlig i Oslofjord-regionen, om å forsikre seg om at båtene deres ligger godt fortøyd. Dersom båten har slitt seg og driver på sjøen, må de varsle politiet, sier redningsleder Owe Frøland til NTB.Hovedredningssentralen påpeker at drivende båter kan utløse unødvendige redningsaksjoner, dersom det ikke var folk i båtene.Flere fjelloverganger er stengt på grunn av uværet. Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er midlertidig stengt, mens fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal er åpnet for trafikk igjen søndag ettermiddag. Riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane er åpnet for kolonnekjøring.I Nordland vil E6 over Saltfjellet og E10 over Bjørnfjell holde midlertidig stengt fra klokka 17 på julaften til klokka 12 første juledag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv