Vekter skutt under verditransportran i Sverige

En vekter ble skutt i magen da ranere løsnet skudd under et ran mot en verditransport i Stockholm lille julaften.

Svensk politi. NTB Scanpix
Næringsliv

Ranet skjedde midt i innspurten av julehandelen utenfor kjøpesenteret Kungens kurva i Stockholm mandag formiddag, skriver avisa Expressen.To maskerte og væpnede gjerningsmenn ranet en verditransport rett utenfor en matbutikk på kjøpesenteret. Ifølge Aftonbladet ble det løsnet to eller tre skudd, og en vekter ble truffet i magen. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig såret han er.Ifølge polititalsmann Sven-Erik Olsson ved Stockholmspolitiet ventet en tredje person i en bil rett utenfor.Ranerne forsvant i en eldre Jeep Cherokee, og var mandag ettermiddag fortsatt på frifot. Ranerne fikk med seg en vekterbag, men det er ikke opplyst hvor mye penger de fikk med seg.Jonas Engdahl var på kjøpesenteret da ranerne slo til og han forteller til Aftonbladet at han var like ved å kollidere med ranerne da de flyktet fra åstedet.- Jeg skulle handle. Det var bare å bråstoppe da de kjørt ut fra parkeringen. Jeg tenkte at de kjørte som idioter. Deretter så jeg vekteren ligge der på gulvet, sier han til avisen.Politiet har sperret av området og leter etter fluktbilen, som trolig er stjålet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv