- Det kraftige Hydro-fallet er en overreaksjon

Handelsbanken-analytiker Anne Gjøen mener Norsk Hydro straffes altfor hardt på børsen onsdag.

Foto: FA
Næringsliv

Aluminaraffineriet Alunorte i Brasil vil være gjenstand for ICMS-beskatning på fyringsolje fra 1. februar, som følge av den brasilianske delstaten Paràs beslutning om å endre innsamlingspunktet for ICMS-skatt på kjøp av fyringsolje.Det opplyste Norsk Hydro i en børsmelding onsdag.20 + 3 øre per aksje per år Forutsatt at vedtaket opprettholdes, vil den estimerte effekten for Hydro være en økning i kostnader på ca. 60 millioner brasilianske real (150 millioner kroner) i kvartalet for Hydros forretningsområde Bauksitt & Alumina.- Det tilsvarer 20 øre per aksje per år, skriver Handelsbanken-analytiker Anne Gjøen i en analyse HegnarOnline har fått tilgang til.I tillegg har Hydro og selskapets leverandør av elektrisitet akseptert å betale ICMS-skatter ved kjøp av elektrisitet ved Alunorte og bauksittgruven Paragominas i tiden etter fullføring av Vale-transaksjonen 28. februar 2011.Oppgjøret beløper seg til 280 millioner kroner, hvorav 170 millioner kroner relaterer seg til ICMS-skatt på elektrisitetskjøp for perioden og 110 millioner kroner er et engangsbeløp knyttet til straffeskatter.- Kursfallet er en overreaksjon Ifølge Gjøen innebærer oppgjøret i skattesaken kraftig redusert straff.- Fremover vil ICMS-skatter tilknyttet elektrisitet beløpe seg til 20 millioner kroner i kvartalet, eller en resultateffekt på tre øre per aksje, skriver Gjøen videre.Hun ligger allerede inne med 346 millioner kroner i estimert driftsresultat (EBIT) for 4. kvartal.- Det underliggende EBIT-estimatet vil derfor bli redusert til 176 millioner kroner, og i tillegg foreligger altså et engangsbeløp på 110 millioner kroner. At aksjen faller rundt 5 prosent på dette ser vi på som en overreaksjon, avslutter Handelsbanken-analytikeren.Hun har "accumulate" på aksjen.Hydro faller i skrivende stund faktisk hele 6,5 prosent (1,92 kroner) til 27,87 kroner på Oslo Børs.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs