De asiatiske markedene negativt på mandagens nyheter om at boligprisveksten i Kina avtok fra 9,9 til 9,6 prosent på årsbasis i januar.Dette er første gang på 14 måneder at boligprisveksten avtar, noe som fører til fornyet snakk om at Kina har en boligboble som er i ferd med å sprekke.- Det har vært snakket om en kinesisk boligboble i flere år nå, men det kinesiske boligmarkedet har fortsatt å trosse fundamentale økonomiske lover, og kan alltids fortsette med det i flere år til, sier Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG.Han mener mye av årsaken til det glohete eiendomsmarkedet ligger i kinesiske investorers svært begrensede investeringsmuligheter.- Bankrentene er langt under inflasjonen og aksjemarkedet har falt ut av favør - som man ser av at Shanghai-indeksen ikke har gått noe sted samtidig som boligprisene har steget til himmels. Men det er ingen tvil om at det har bygget seg opp enorm risiko i det kinesiske boligmarkedet, og risikoen for et sjokk, før eller siden, er derfor substansiell, sier Eger i en markedskommentar.