Neppe varetekt i korrupsjon-saken på Kongsberg

Ingenting tyder på at mannen som er siktet for grov korrupsjon i Kongsberg Gruppen blir framstilt for varetektsfengsling.

Raketten Hawk XXI - bilde fra Kongsberg.com

Mannen ble pågrepet tirsdag, da Økokrim aksjonerte mot Kongsberg Gruppens lokaler i Kongsberg og Asker. Han er siktet for grov korrupsjon - i likhet med morselskapet Kongsberg Gruppen og underselskapet Kongsberg Defence Systems.Økokrim har så langt ikke en gang bekreftet at det er tatt ut en personlig siktelse i saken, heller ikke at en Kongsberg-ansatt ble pågrepet. Da fristen torsdag gikk ut for hvor lenge en siktet kan holdes i politiarresten uten å framstilles for varetektsfengsling, var det ikke berammet fengslingsmøte i noen av de aktuelle tingrettene.- Nei, da får du trekke de konklusjonene du kan ut fra de opplysningene, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til NTB.Økokrim har så langt ikke villet kaste lys over hva etterforskerne mener har funnet sted i forbindelse med Kongsberg Gruppens salg av avlyttingssikkert kommunikasjonsutstyr til det rumenske utenriksdepartementet. Det er på det rene at Kongsberg Defence & Aerospace i perioden fra 1999 til 2008 inngikk flere kontrakter om salg av slikt utstyr til rumenske myndigheter. Korrupsjonsanklagene knytter seg til dette forholdet, men Økokrim holder det fortsatt hemmelig om det dreier seg om en enkelthendelse eller et sammenhengende forhold gjennom alle de åtte-ni årene.Rollen til den siktede mannen er det heller ikke opplyst om.- Av prinsipp kommenterer vi aldri slike opplysninger, sier Djupesland. (©NTB)