Odfjell skuffer

Nedskrivninger og svakere drift tynget Odfjell i 4. kvartal.

Bow Summer. Foto: Odfjell
Næringsliv

Odfjell melder om et resultat etter skatt på minus 102 millioner dollar i 4. kvartal 2013, mot minus 40 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 7,7 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 1,29 dollar, mot minus 0,46 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 0,10 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble minus 110 millioner dollar, sammenlignet med 43 millioner dollar året før.Driftsresultatet (EBIT) ble negativt med 99 millioner dollar, mot minus 23 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på pluss 5,8 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 284 millioner dollar, sammenlignet med 296 millioner dollar i 4. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 297 millioner dollar.Nedskrivning tynger - Time charter-resultatet var 5 prosent svakere sammenlignet med forrige kvartal grunnet lavere transportert volum. Det er foretatt en nedskriving på netto 76 millioner dollar relatert til Odfjell Terminals (Rotterdam) (OTR).- Kjemikalietank-aktiviteten var noe redusert i fjerde kvartal, og kombinert med forsinkelser var resultatet svakere sammenlignet med forrige kvartal. Snittraten per tonn frakt var høyere enn i forrige kvartal, men fraktet volum var lavere grunnet forsinkelser og planlagte dokkinger, skriver selskapet.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs