Statsråden avviste alle intervjuforespørsler fra pressen etter telefonmøtet med ledelsen i Kongsberg Gruppen onsdag ettermiddag. I en pressemelding uttaler hun at det er alvorlig at det er tatt ut siktelse mot selskapet, men at regjeringen nå må avventer Økokrims videre arbeid.- Vi vil selvsagt ha dialog med Kongsberg Gruppen om denne konkrete saken framover, uttaler hun.Staten eier 50 prosent av Kongsberg Gruppen, som nå er siktet for grov korrupsjon knyttet til et mangeårig kundeforhold til rumenske myndigheter. Fra 1999 til 2008 solgte Kongsberg Defence & Aerospace kommunikasjonsutstyr til en samlet verdi av mer enn 1,4 milliarder kroner.Mæland, som for tiden er på ferie, sier ingenting om hva hun mener om at selskapet selv gransket saken og la den til side - uten å involvere politiet.- Vi tar selskapets håndtering til etterretning, sa fungerende kommunikasjonssjef Martine Røiseland i Nærings- og Fiskeridepartementet til NTB tirsdag. På spørsmål om departementet kjente til den interne og eksterne granskingen, svarte hun slik:- Så vidt vi kan se, har ikke departementet blitt orientert om denne saken tidligere.