To til fem år før Lærdal er gjenreist

Arbeidet med å gjenreise områdene i Lærdal som ble ødelagt i storbrannen i januar, vil ta to til fem år.

Fra storbrannen i Lærdal. Foto: Scanpix
Næringsliv

Det sier ordfører Jan Geir Solheim i Lærdal til NRK. Ifølge ham står utfordringene i kø.- Noen av prosjektene som faller innunder gjenreising, blir kortvarige prosjekter på inntil to år. Men vi tror vel kanskje at vi ikke er ferdige med alt før det har gått fire- fem år, sier Solheim.Arbeidet er allerede i gang, forsikrer ordføreren.- Vi er faktisk allerede i gang fordi vi har begynt å lage en plan. Når selve byggingen har startet, vil det synes bedre, men jeg vi si at vi allerede er i gang, sier han.Ingen liv gikk tapt i brannen, men 40 bygninger ble totalskadd etter brannen., inkludert seks-sju bygninger av historisk verdi.Mellom 50 og 70 personer ble hjemløse som følge av brannen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv