KjøpLogg inn

Vil bygge høyhotell i Nordmarka for 300 mill.

På restene av gamle Bislingen fjellstue i Nordmarka planlegges et 40 meter høyt trehotell til 300 millioner kroner. Nå har myndighetene gitt sitt endelige ja.

Publisert 14. feb. 2014 kl. 15.05
Oppdatert 8. april 2014 klokken 13.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 263 ord
Hotell Bislingen i Nordmarka. Ill.: Snøhetta Finansavisen

- Alt er nå godkjent, men noen formaliteter gjenstår, sier eier og daglig leder Leif Einar Bae Mysen i Bislingen Eiendom til Finansavisen.Planen hans er å bygge et 12 etasjers hotell i massivt tre med 200 rom, skogsbad og spaavdeling på Nordmarkas høyeste topp, Bislingen.- Det er en naturperle med flott beliggenhet rett utenfor markagrensen. Fra takterrassen i 12. etasje skal man kunne se både Tryvann, Rondane, Norefjell og Romeriksåsen.Mysen kjøpte den gamle og nedslitte Bislingen fjellstue med en 56 mål stor tomt sommeren 2008 for rundt 20 millioner kroner. Da hadde den gamle utfartsdestinasjonen rett ved Mylla-vannet i Nordmarka stått til forfall allerede i mange år.

Ingebjørg Skaare og Leif Einar Bae. Foto: Snøhetta Finansavisen
Reguleringsarbeidet har imidlertid tatt tid, og planene er blitt endret underveis. Fra de første skissene i 2008 har hotellet gått fra å bestå av flere lavbygg til å bli et miljøhotell på 12 etasjer. Et boligbygg med i alt 48 leiligheter er også redusert til to hus med til sammen 8 leiligheter til ansatte. Bak ideen om et høyhotell står Snøhetta og arkitekt Ingebjørg Skaare.Les hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!

- Dette var et av de første byggene Snøhetta tegnet der vi har tenkt miljø først, og arkitektur etterpå. Derfor er resultatet blitt et høybygg med 12 etasjer, sier Skaare.Tilhengerne har kalt det et signalbygg som bør synes, motstanderne mener det vil bli en synsforurensende bauta, men da planene var oppe til endelig behandling før jul stemte et bredt flertall av Lunner kommunes folkevalgte for byggingen.