– Jeg frykter at vi kan vi stå overfor samme situasjon som på Krim. Da vil ukrainske soldater denne gang trolig besvare det. Det kan ende med et blodbad i hjertet av Europa, sier Brende til.Han peker på at det befinner seg store militære styrker på begge sider av grensen mellom Russland og Ukraina.– Det er en svært farlig situasjon i Ukraina. Jeg håper intenst vi finner en diplomatisk løsning. Hvis ikke kan dette ende i en krig. Hvis Russland går inn gjennom en intervensjon, er det 140.000 ukrainske soldater som vil besvare dette, sier Brende.Væpnede prorussiske grupper har tatt kontroll over en rekke offentlige bygninger i byer øst i Ukraina. Brende konstaterer at de er uniformert, godt organisert og utstyrt med avanserte våpen, men ønsker ikke å si noe mer om hvem militsmedlemmene kan være. (©NTB)