Bakgrunnen for Tutus oppfordring er klimautslippene som oppstår ved bruk av fossile energikilder.«Det gir ingen mening å investere i selskaper som undergraver fremtiden», skriver den sørafrikanske erkebiskopen i eni avisa The Guardian.Tutu uttrykker sterk støtte til en som forsøker å overbevise investorer om å trekke pengene sine ut av kull-, olje- og gasselskaper. Kampanjen ble startet i USA og , ifølge forskere ved Universitetet i Oxford.«Folk med samvittighet må kutte båndene sine til selskaper som finansierer klimaendringenes urettferdighet. Vi kan for eksempel boikotte arrangementer, idrettslag og innhold i mediene som sponses av energiselskaper som baserer seg på fossilt brensel», skriver Tutu i kronikken.Den ble publisert i forkant av en ny rapport fra FNs klimapanel om mulige løsninger på klimaproblemet som legges fram palmesøndag. (©NTB)