Trusten skal inneholde over 200 millioner kroner, skriver DN.Engasjementet stammer fra 80-tallet da Thommessen som advokat tok seg av forretningsmannen Bjørn Albert Bjørnstjerne Bjørnsons,  Bjørnstjerne Bjørnsons barnebarn, økonomiske interesser i hans siste leveår.
Etter forretningsmannens død, ble arven plassert i trusten «Mischca» på Guernsey.
Siden har arvingene som skulle nyte godt av arven, Maria Bjørnstjerne og moren Mia, dødd, og Thommesen har måttet kjempe mot Butterfield Trust, som han mener har forvaltet pengene feil.Overfor DN forteller han at han til slutt havnet i en presset situasjon, der han måtte inngå forlik. Uten å ville gå inn på detaljene, kan han bekrefte at det vil komme penger til en norsk stiftelse. Beløpet skal imidlertid være mindre enn 200 millioner, skriver DN.– Jeg har et engasjement for hele den personlige og historiske sammenhengen dette står i. Det andre er at jeg ikke ante at det skulle bli en så voldsom sak. Jeg hadde ikke forutsett at den skulle bli så stor, sier Thommessen til avisen.