– Vi ønsker ikke å si noe om eksakt beløp, men det er snakk om mer enn 10 millioner kroner. Forholdet har pågått over flere år, men vi kan ikke si nøyaktig hvor lang tid det er snakk om. Både det og det endelige beløpet må etterforskningen finne ut av, sier politiadvokat Frode Aabak i Vestoppland politidistrikt til NTB.Bedriften det gjelder, opplyser at det er snakk om 17-18 millioner kroner.
Betrodd stillingIkke fengselsplass
Aabak vil ikke oppgi navnet på firmaet eller hva slags stilling mannen har hatt.– Det jeg kan si, er at han har hatt en betrodd stilling som har gjort det mulig for ham å få hånd om midler, sier han.Saken ble avdekket i forbindelse med etterforskning av en annen sak i nabodistriktet Romerike, men er overført til Vestoppland. Både siktede og firmaet det gjelder, holder til i det politidistriktet.Mannens forsvarer ønsket onsdag kveld ikke å kommentere saken overfor NTB.Ifølge politiadvokaten har den siktede mannen, som er bosatt på Hadeland, i all hovedsak erkjent de faktiske forhold. Han ble varetektsfengslet, men løslatt på grunn av mangel på fengselsplass.– Det er svært uheldig for etterforskningen når fengsling ikke er mulig, særlig med tanke på bevisforspillelsesfaren, sier Aabak. Han legger til at det forhåpentligvis ikke har vært avgjørende i denne saken.Ytterligere en person er siktet i saken.– Dette er ikke en ansatt i det aktuelle firmaet, men jeg kan ikke si noe mer om vedkommende eller hva denne siktelsen går ut på, sier Aabak. (©NTB)