I alt 183 personer ble anholdt eller arrestert – én av dem på Oslo lufthavn. Mannen som ble tatt på lufthavnen, er avhørt og løslatt. Saken er oversendt Romerike politidistrikt, melder.– Det er opprettet straffesak mot en person, som ble anholdt her på Gardermoen, mistenkt for å ha brukt falskt kredittkort i forbindelse med billettbestilling, sier politioverbetjent Gunnar Habberstad i Romerike politidistrikt.Europol opplyser i en at politiet gikk til aksjon ved 68 flyplasser i 32 land onsdag og torsdag. Aksjonen er den andre i sitt slag.– I mange år har kriminelle nettverk på nett levd i den tro at politimyndigheter ikke kunne jobbe sammen på internett og slå til raskt og effektivt. Denne aksjonen viser at de tar feil, sier Troels Ørting, dansken som leder Europol-avdelingen European Cybercrime Centre (EC3).Blant annet gikk politiet til aksjon ved flyplasser i Sveits, USA, Colombia, Brasil, Peru og Ukraina. Politiet samarbeidet med 35 flyselskaper, samt kortselskaper som Visa, MasterCard og American Express.Aksjonen avdekket minst 265 transaksjoner som betegnes som mistenkelige. 133 personer ble anholdt og 70 arrestert. (©NTB)