Torsdag tok Økokrim ut tiltale mot mannen for underslag av over 35 millioner kroner. I tillegg skal mannen ha brutt merverdiavgiftsloven, aksjeloven, bokføringsloven og ligningsloven.
HvitvaskingToppsjefer under lupen
Mannen er tiltalt for å ha hvitvasket penger gjennom overføring av penger til narkotikasiktede Gjermund Cappelens bankkonti i Sveits, før de deretter ble tilbakeført til hans konto i Norge.Cappelen er i en annen sak siktet for kjøp og salg av narkotika, og for å ha vært involvert i korrupsjonssaken mot politimannen Eirik Jensen.Tiltalte har han også overført penger til og gjennom egne bankkonti i Monaco og Malta, og vekslet inn pengesummer til gullverdier, ifølge tiltalen.Mannen var styreleder i det konkursrammede, tidligere børsnoterte selskapet Thule Drilling, som ble slått konkurs i 2010. Året etter ransaket Økokrim boligene til tre av toppsjefene i selskapet.I juni 2011 siktet Økokrim tidligere administrerende direktør, styreleder og styremedlem i selskapet for bedrageri av totalt 79 millioner kroner. I 2013 ble det tatt ut tiltale mot tidligere daglig leder. (©NTB)