NRK har tidligere blitt enig med journalistene, men i forhandlingene med Norsk Tjenestemannslag og Musikernes Fellesorganisasjon kom ikke partene til enighet natt til fredag. Oppgjøret gjelder for om lag en tredel av NRKs ansatte, deriblant mange fotografer, teknikere og annet nøkkelpersonell som trengs for å avvikle produksjonen.– Vi har ennå ikke avgjort når det blir varslet plassoppsigelse, men det vil ventelig skje i løpet av neste uke, sier forhandlingsleder Lise Olsen i LO Stat til NTB fredag kveld.Ettersom det etter varsel om plassoppsigelse er 14 dagers frist før en arbeidskonflikt kan være en realitet, betyr det at fotball-VM kan stå i fare for statskanalen. TV 2, som skal vise rundt halvparten av VM-kampene, skal vise åpningskampen mellom Brasil og Kroatia 12. juni, men allerede dagen etter skal NRK vise to kamper, blant annet Spania mot Nederland. Deretter er det satt opp kamper daglig.Det er uenighet mellom partene om både fordeling, innretning og profil. Noen endelig meklingsfrist er ikke fastsatt. Det vil skje til uka når partene og Riksmekleren har fått snakket sammen.