First House avviser oppdrag for Kina

Kommunikasjonsbyrået First House avviser at det har oppdrag for Kina eller kinesiske interesser, slik politisk redaktør Harald Stanghelle antyder i en kommentar i Aftenposten onsdag.

Partner og daglig leder Per Høiby i First House. Foto: Selskapet

Administrerende direktør Per Høiby i First House skriver i en pressemelding at byrået normalt ikke kommenterer kundeforhold. Nå gjør de imidlertid et unntak:– Det er fordi Stanghelle videreformidler og gir ytterligere autoritet til ubekreftede rykter om at vi bryter vårt og bransjens etiske regelverk. Det er ikke riktig at vi har Kina som kunde. Vi har ikke oppdrag som beskrevet i Stanghelles artikkel, skriver Høiby.I kommentaren skriver Stanghelle at «gode, men ubekreftede rykter» går ut på at First House har tatt oppdrag for «kinesiske interesser» i en svertekampanje mot Thorbjørn Jagland. Målet skal være å få ham kastet som en reaksjon på tildelingen av fredsprisen til Liu Xiaobo. (©NTB)