Nå blir Maarud tysk

Oppkjøpsfondet Herkules Capital selger snackprodusenten Estrella Maarud.

Potetgull. FOTO: SCANPIX.

Det er det tyske selskapet Intersnack som blar opp rundt 1 milliard kroner for å sikre seg potetgull- og snackprodusenten, skriver Dagens Næringsliv.Maarud hadde tidlig på 2000-tallet halvparten av snacksmarkedet i Norge. Siden begynte det å gå nedover. Amerikanske Kraft var da eier av Maarud. Herkules Capital kjøpte Maarud fra Kraft i 2008, en investering som ifølge Dagens Næringsliv kostet Herkules nærmere 400 millioner kroner.Sverre Flåskjer, partner i Herkules, konstaterer at investeringen har vært lønnsom for oppkjøpsfondet. Etter det DN forstår, betaler tyske Intersnack rundt 1 milliard kroner for snackprodusenten. Flåskjer ønsker ikke å oppgi pris, men sier den endte over investorenes avkastningskrav.– Ambisjonen med Estrella Maarud var å skape et solid snacksselskap, og det har vi klart, sier Flåskjer.Estrella Maaruds administrerende direktør Bjørn Pedersen er glad for at selskapet nå selges til et snackskonsern. – Det er himmelen for oss å få en industriell langsiktig eier. Vi gleder oss, sier han.Maarud har 430 ansatte fordelt ved produksjonsanlegg på Disenå i Hedmark, i Sverige og i Litauen, samt hovedkontor i Oslo. Like ved fabrikken i Disenå ligger gården til familien Stang som grunnla Maarud i 1936 – en gård som fortsatt leverer en stor del av de 25.000 tonnene med poteter til bedriften. Flåskjer opplyser at de nye eierne er opptatt av lokal profil og at det derfor ikke blir endringer fra dagens situasjon. (©NTB)