Oslo Børs' hovedindeks krysset 600 poeng for første gang noensinne sist uke, men de globale aksjemarkedene fikk et tilbakeslag på torsdag, etter skuffende veksttall fra eurosonen. Denne uken står PMI-statistikk fra eurosonen i fokus, før helgens presidentvalg i Ukraina.- Etter forrige ukes skuffende BNP-statistikk fra eurosonen, vil derfor torsdagens innkjøpssjefsindekser for mai (PMI) være kritiske, da de vil gi en pekepinn på om veksten vi akselerere i andre kvartal, eller om slike forhåpninger forblir illusoriske. De siste månedenes PMI-tall har indikert tiltagende vekst, så det er foruroligende at BNP-statistikken, som er et bredere mål, ikke gjenspeiler dette, sier Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG, i en markedskommentar.Veksten i valutaunionen tikket inn på kun 0,2 prosent for første kvartal, sammenlignet med fjerde kvartal. Det var ventet at veksten ville akselerere til 0,4 prosent, fra 0,2 prosent i fjerde kvartal, men i stedet ble takten altså liggende på stedet hvil.- Riktignok fortsatte den tyske økonomien å vise styrke, hvor veksten akselererte fra 0,4 til 0,8 prosent i kvartalet. Men at Tyskland ruller av gårde i Autobahn-fart, hjalp lite når resten av kontinentet humper av gårde i sneglefart, sier Eger.