Partene i Norwegian-konflikten ble natt til mandag enige om en avtale som gir de kabinansatte gjennomslag for sine krav. Allerede før avtalen var undertegnet, kunne melde at 17 avganger var innstilt ved Oslo lufthavn på grunn av salgssvikt.Noen timer senere var det klart at antallet kanselleringer de neste dagene blir langt høyere og vil ramme flere tusen Norwegian-passasjerer.– Jeg vet ikke nøyaktig hvor stort antallet er, men 140 kan høres riktig ut, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til .Han forteller at det særlig er på innenriksflygningene at folk har kviet seg for å bestille reiser med selskapet.Elleve dager etter at konflikten var et faktum, ble de kabinansatte enige med arbeidsgiver om felles struktur på tariffavtalene for Norge og Danmark. Avtalen kom i stand etter at partene har vært i dialog de siste dagene. Norwegian og Parat har sittet på hver sin tue, men har kommunisert med hverandre på epost.– Vi har fått tariffavtaler som gir en felles overbygning for Norge og Danmark, og som er tilnærmet lik avtalen vi har hatt de siste fire årene. Prinsippet om norsk verneting, lovverk og forhandlingsordning har vært viktig for oss, og dette videreføres nå også for våre medlemmer ved basen i København, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.– Med tanke på alle våre reisende, alle ansatte og selskapene som er berørt, er det gledelig at vi har oppnådd enighet og at vi kan rette blikket fremover, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos. (©NTB)