REC er børsstjernen

REC Silicon seiler opp som en av de beste aksjene på børsen torsdag.

Solpaneler. NTB Scanpix / NTB Scanpix

Oslo Børs stiger, men utslagene er ikke all verden.  Ved 13:30-tiden er hovedindeksen opp 0,3 prosent til 596,67 poeng.Børsen følger dermed i fotsporene til børsene i Asia som ble trukket opp, blant annet av gode PMI-tall, tidligere på dagen.Så langt i år har børsen steget 8,7 prosent.  Vi minner om all time high på 600,75, satt forrige torsdag.Oljeprisen holder seg over 110 dollarPrisen på Nordsjø-olje faller 0,1 prosent til 110,40 dollar.Statoil faller 0,4 prosent til 179,60 kroner.REC-rally REC Silicon stiger 4,4 prosent til 3,39 kroner. Optimistiske toner fra Skagen-forvalter Stensrud kan bidra til oppgangen. Så langt i år har REC Silicon steget pene 39 prosent.Kvartalsresultater Også torsdag var det flere selskaper som presenterte sine tall for første kvartal.Blant disse var fiskeselskapet Salmar, som presenterte tidenes høyeste operasjonelle driftsresultat. Aksjen stiger 0,8 prosent til 93,25 kroner.Hurtigruten stiger på tallHurtigruten viste noe bedring sammenlignet med tilsvarende kvartal året før, men taper fortsatt penger.  Hurtigruten fikk et resultat etter skatt på - 110,0 millioner kroner i 1. kvartal 2014, mot - 128,5 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen stiger 3,1 prosent til 4,37 kroner.Flere tall Eiendomsselskapet Selvaag Bolig så samtidig sitt resultat sterkt barbert . Aksjen er uendret på 18,70 kroner.Utover det viste forsikringsselskapet Vardia til knallrøde tall på bunnlinjen, mens Oceanteam Shipping så et noe bedre resultat - til tross for at kontantstrømmen falt endel.Vardia faller 0,9 prosent, mens Oceanteam faller 1,4 prosent.BW LPG med utbyttenyheter Ellers i nyhetsbildet informerer styret i BW LPG at de har som mål å betale ut et utbytte på rundt 50 prosent av nettoresultatet etter skatt. Aksjen er opp to prosent til 78 kroner.Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 33,14 prosent i HRG (Hurtigruten).